Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 12. szerda, Klára

Nyilatkozat-tervezet az Újbuda Újság hiteles és kiegyensúlyozott tájékoztatásáról

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testületének frakciói azon elhatározásból, hogy az Újbuda című közéleti újság és televízió a kerület lakosságának hiteles, pontos és elfogulatlan tájékoztatásában, a Kerület fejlődésében, a kerületi közösség építésében betöltött szerepét megerősítsék, úgy határoztak, közös nyilatkozatban garantálják az ezen feladat ellátásához nélkülözhetetlen újságírói és szerkesztői szabadságot.

A képviselőcsoportok ezen nyilatkozattal elismerik és védik a média szabadságát, egyszersmind kinyilvánítják azon szándékukat, hogy biztosítsák az újságírók számára, hogy politikai és gazdasági befolyás nélkül végezzék a munkájukat. A frakciók kinyilvánítják, hogy az önkormányzat tulajdonában álló, az önkormányzati sajtókiadványokat megjelentető és televízió műsorokat készítő társaság feladatának - a kerületet és a kerületi lakosokat érintő eseményeknek, híreknek és információknak - az önkormányzat és a polgármesteri hivatal tevékenységének - a képviselő-testület és az önkormányzati képviselők munkájának pontos, hiteles és elfogulatlan bemutatását, valamint - a kerületi kulturális, sport és egyéb eseményekről, programokról szóló tájékoztatást - a lakosság számára hasznos kerületet érintő információk megjelentetését - a kerületi közösséget erősítő akciók bemutatását és önálló szervezését tartják. Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testületének frakciói úgy határoztak, közös nyilatkozatban fogadják el, hogy a szerkesztőség csatlakozik azon etikai alapelvekhez, amelyet a magyar sajtó meghatározó képviselőiből álló Főszerkesztők Fóruma fogadott el 2012 január 18-án. A frakciók javasolják, hogy szerkesztési elvek, és az etikai követelmények betartása felett a Média 11. Szerkesztő Bizottsága őrködjék, amelynek tagja a főszerkesztő, Budapest XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának sajtófőnöke és Budapest XI. Kerület Újbuda Önkormányzata polgármesterének delegáltja. A frakciók elfogadják, hogy az önkormányzati lap és televízió szerkesztősége ezen, a független tájékoztatás elveit meghatározó dokumentum alapján látja el tájékoztatási tevékenységét.

LEGFRISSEBB
×

Ellenőrzés Kamaraerdőn a zártkertek környékén  

Összehangolt akció során ellenőrizték a kamaraerdei zártkerteket és környéküket. Az akciósorozat a városüzemeltetésért és közbiztonságért felelős alpolgármester, Hintsch György kezdeményezésére indult, célja a közbiztonság és közterületi rend javítása.