Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 25. csütörtök, Kristóf, Jakab

Női napok a Rudas gőzfürdőben

Mostantól heti két alkalommal a nők vehetik igénybe a Rudas fürdő szolgáltatásait, miután Demszky Gábor egyeztetett annak az állampolgári kezdeményezésnek az elindítóival, akik sérelmezték, hogy a Rudasban nincsenek kizárólag női napok.

Az új nyitvatartási rend heti egy teljes délelőttöt (kedden 6.00-12.00 óra között) és egy teljes délutánt (csütörtökön 14.00-20.00 óra között) biztosít kizárólag a nők számára. Így a férfiak keddenként 14.00 és 20.00 óra között, csütörtökönként 6.00 és 12.00 óra között használhatják a fürdőt. A hét többi napján továbbra is a férfiak látogathatják a Rudas fürdőt. Ezen kívül minden vasárnap reggel 8.00 és 17.00 óra, illetve péntekenként és szombatonként 22.00 és 04.00 óra között társas, fürdőruhás fürdőzésre van lehetőség.

A változás azután lép életbe, hogy Demszky Gábor 2005. december 21-én egyeztetett annak az állampolgári kezdeményezésnek az elindítóival, akik sérelmezték, hogy a Rudasban nincsenek kizárólag női napok. A megbeszélésen a résztvevők megállapodtak, hogy a fürdőben 2006 januárjától új nyitva tartási rend lesz. Ennek köszönhetően a hét minden napján lehetősége nyílik a nőknek a törökfürdők látogatására, hiszen hétfőn, szerdán és pénteken a Király fürdőben tartanak női napot.

A tapasztalatokat három hónap múlva értékelik és a látogatási statisztikák alapján döntenek arról, hogy tovább módosítsák-e az új nyitva tartási rendet.

A Rudas Gyógyfürdő teljesen felújított török fürdője 2005. december 2-án nyitotta meg újra kapuit. A törökfürdő felújítása 390 millió forintba került. Ebből a pénzből teljesen megújult a kupolatér a medencékkel együtt, új kabinokat, pihenőteret, masszázs helyiségeket, hőlég-kamrákat, szaunákat építettek és befejeződött a fürdő akadálymentesítése is. A középkorban épül fürdőt 1936-tól kezdve csak férfiak látogathatták.

Huszák Eszter - Újbuda WEb (2006. 01. 04.)