Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 30. csütörtök, Pál

Négy kérdés Lakos Imre képviselőjelölthöz

Lakos Imre képviselőjelölt négy kérdésre válaszol.

Miért civil szervezetek támogatásával indul most a választáson?

Azt szeretném, hogy az önkormányzati politikában sokkal nagyobb szerepet kapjon a helyi értékek képviselete, a civil és szakmai szervezetek véleménye, és háttérbe szorulna az országos nagypolitika. Az Újbuda név bevezetése és tartalommal megtöltése az elmúlt két ciklusban az Önök tevékenységéhez kötődik.

Hogyan képzeli el Újbuda jövőjét?

Folytatni kell, amit elkezdtünk, egy önálló városrész töretlen fejlesztését, fegyelmezett átlátható gazdálkodással. Érezze mindenki, aki itt lakik az önkormányzat figyelmét és gondoskodását, legyen ez a kerület mindannyiunk otthona.

Mit tart fontos megoldandó feladatoknak?

Az új kormány és az új budapesti városvezetéssel együttműködve meg kell oldani a közösségi közlekedési problémákat, be kell fejezni a metrót és továbbépíteni Budaörsig, és kell egy új Duna-híd Dél-budán. Tiszta, rendezett, nyugodt és biztonságos környezetet kell teremteni minden korosztály számára.

Mi az, amin változtatna a helyi politikában?

A mostani kampányból is jól látszik, hogy a különböző pártok jelöltjei gyakorlatilag nem tudnak új, érdemi mondanivalóval előállni. Ígéreteikben azt ismétlik, amit eddig is csináltunk. A hatalom megszerzése érdekében azonban, semmilyen sárdobálástól, alaptalan vádaskodástól nem riadnak vissza. De, az önkormányzati munka szerintem nem a hatalomról szól, hanem szolgálat, az itt élők javára. Közös felelősségünk, hogy építkezzünk és ne romboljunk. Ezt szeretném, ehhez kérem az albertfalvaiak támogatását.

LEGFRISSEBB
×

A második félidő a fejlesztéseké  

A gyermekek és az egészségügy állnak a ciklus fejlesztéseinek középpontjában, a parkolási és zöldítési intézkedésekkel pedig az élhetőséget javítaná Hintsch György alpolgármester.