Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 25. péntek, Eufrozina, Kende

Molnár Gyula sajtópert vesztett

Elutasította a Fővárosi Törvényszék Molnár Gyula, a fővárosi MSZP-s képviselő sajtó helyreigazítási keresetét. A szocialista politikus az újbudai önkormányzat weboldalán közzétett cikk címét és tartalmát sérelmezte, amiért az számára kifogásolható módon tudósított a Fővárosi Főügyészség által, az Uniker-Coop ügyben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával indított nyomozásról. 

Az újbudai önkormányzat hivatalos weboldalán, az ujbuda.hu-n áprilisban megjelent, "Molnár Gyula, Újbuda előző polgármestere 120 millió forintos vagyoni hátrányt okozott" című cikk arról számolt be, hogy Molnár Gyula, a kerület korábbi polgármestereként képviselőtestületi felhatalmazás nélkül vállalt 100%-os önkormányzati garanciát egy magánberuházó által felvett, svájci frank alapú devizahitel visszafizetésére. Molnár felperesként sérelmezte a cikk címét, valamint az írás azon állítását is, mely szerint "....Az ügylet jogszerűtlen, mert a 2007. február 15.-ei testületi ülésen az előterjesztést megszavazó képviselők csupán 95 millió forint erejéig történő garanciavállalásról döntöttek. Ehelyett Molnár Gyula - túllépve a képviselőtársai által adott felhatalmazáson - 2007. április 2.-án olyan szerződést kötött, amelyben az önkormányzat 100%-os garanciát nyújtott a pénzintézet számára...."

A Fővárosi Törvényszék ítélete szerint a cikk állítását az Önkormányzat 102/2007/XI.ÖK.II.15. számú határozatának bemutatásával az alperes (Média11 Kft.) tényszerűen igazolta, hiszen a kötelezettségvállalás a képviselőtestületi döntés szerint csupán 95 millió forint összeg erejéig terjedt ki. A felperes azon hivatkozásával kapcsolatban, mely szerint az önkormányzati határozatban feltűntetett 95 millió forintos adat csupán "technikai malőr" a törvényszék nem tudott állást foglalni, ennek vizsgálatára nem terjedt ki az eljárás.

Az ítélet értelmében az alperes a cikkben tett minden állítását tényszerűen igazolta és Molnár Gyula helyreigazítási kérelmében írt minden hivatkozását nyomban cáfolta. A Fővárosi Törvényszék elsőfokú, nem jogerős ítélete ellen Molnár Gyulának 15 nap áll rendelkezésére a fellebbezés benyújtásához.

Újbuda Önkormányzata (2013. 06. 25.)

LEGFRISSEBB
×

Ellenőrzés Kamaraerdőn a zártkertek környékén  

Összehangolt akció során ellenőrizték a kamaraerdei zártkerteket és környéküket. Az akciósorozat a városüzemeltetésért és közbiztonságért felelős alpolgármester, Hintsch György kezdeményezésére indult, célja a közbiztonság és közterületi rend javítása.