Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 31. vasárnap, Angéla, Petronella

Meghibásodott dunai hajó

Csütörtökön kora délután a D12-es hajójárat Kopaszi-gát felé tartó Hungária nevű hajója 25 fővel a fedélzetén az indulást követően meghibásodott.

D12-es hajójárat Hungária nevű hajója

A szakemberek vizsgálata szerint a gépházban lévő egy, az irányváltó működéséhez nélkülözhetetlen levegőcső tönkrement, emiatt a hajó mozgásképtelenné vált, melynek következtében a Mahart tulajdonában lévő, Petőfi híd alatti ponton acél tartóköteléhez sodródott. A műszaki hiba észlelésekor a matróz lehorgonyzott, így a hajót biztonságosan rögzítette.

Természetesen a kapitány azonnal tájékoztatta a vízirendészetet, ezzel párhuzamosan a műszaki szakemberek is néhány percen belül a helyszínre értek, majd a hajón tartózkodó utasokat kiszállították a partra. A vízirendészet jegyzőkönyvet vett fel az esetről, de mivel személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett, így az esetet lezárták. A levegőcsövet rövid idő alatt kicserélték a munkatársaink, ezután a hajó ismét forgalomba állt, és üzemzárásig hiba nélkül közlekedett.

A BKV közleménye szerint az utasok nem voltak veszélyben, a személyzet természetesen fel van készülve az esetleges műszaki hibák gyors elhárítására.

LEGFRISSEBB
×

„A Magyar nyelvért” emlékdíj

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 2013. óta „A Magyar nyelvért” emlékdíjjal jutalmazza azokat a határon túli testvérvárosaiban tanuló általános iskolás, végzős diákokat, akik a magyar nyelv tanulása és művelése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, valamint középiskolában folytatják tanulmányaikat.