Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 19. szombat, Nándor

Megemlékezés a kommunizmus áldozatairól

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából tartott koszorúzást február 25-én a Fidesz XI. kerületi szervezete a Petőfi-híd melletti emlékműnél.

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából tartott koszorúzást február 25-én a Fidesz XI. kerületi szervezete a Petőfi-híd melletti emlékműnél.

'Nem szabad a múltat elfelejtenünk, hiszen nemcsak azok az áldozatok, akik elestek a háborúban. Valójában mindenki az. Azok is, akik szenvedtek és azok is, akik működtették a rendszert. Mert ők a szívükben maradtak rabok.'

Ezekkel a szavakkal nyitotta meg Deák András, a párt 15. számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje az ünnepélyt, melyet minden évben február végén rendeznek meg.

A nap Kovács Bélának, a Független Kisgazdapárt egykori főtitkárának elhurcolásához kapcsolódik. A politikust 1947. február 25-én szovjetellenes kémkedés és ellenkormány alakításának hamis vádjával letartóztatták, majd 25 évi, a Szovjetunióban letöltendő kényszermunkára ítélték. Kovács Béla 1956-ban szabadult, a szovjet hatóságok 1989-ben rehabilitálták.

Az Országgyűlés 2000 júniusában döntött arról, hogy minden évben Kovács Béla elhurcolásának a napján, február 25-én tartsák meg a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapját.

K.A.H.-Újbuda TV (2006. 02. 26.)

LEGFRISSEBB
×

Állásbörze Újbudán  

A VEKOP “Út a munkaerőpiacra” kiemelt projekt keretében állásbörzét rendezett Budapest Főváros Kormányhivatalának Foglalkoztatási Főosztálya, az Újbuda Prizma Nonprofit Kft., valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara az önkormányzat tanácstermében október 4-én.