Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 21. szombat, Máté, Mirella

MDF-farsang időseknek Lagzi Lajcsival

Az MDF farsangi mulatságot szervezett a Bánk Bán Utcai Idősek Otthonában az otthon lakóinak

Február 10-én pénteken a Bánk Bán Utcai Idősek Otthonában farsangi mulatságot tartott az MDF kerületi szervezete az otthon lakóinak. A szépen feldíszített teremben nagy izgalommal várakozó idősek szeretettel fogadták Lagzi Lajcsit, aki zenekarával vidám hangulatot teremtett az otthonban.

Az esemény kezdeményezője Szőke László, a 16. választókerület képviselőjelöltje elmondta, hogy az idősekre az elkövetkező időben igen sok politikai rendezvény vár, ezért ezzel a farsangi vigassággal egy vidámabb, könnyedebb élményt szeretnének szerezni a nyugdíjasoknak.

Szőke László elmondta, hogy az MDF nyugdíjasokat érintő programjának két sarkalatos pontja van. A párt úgynevezett kegyeleti járandóságot szeretne bevezetni, amennyiben ők nyernek a választókerületben, ami azt jelentené, hogy ha valakinek az élettársa vagy házastársa elhalálozott, akkor az államtól egy havi átlagnyugdíjának megfelelő támogatást kapjon. Továbbá olyan mértékű nyugdíjemelést terveznek, ahol figyelembe veszik a felnevelt gyermekek számát, és gyerekenként 3-3 %-os nyugdíjemelést javasolnak.

A képviselőjelölt véleménye szerint ezek kicsi, de ugyanakkor igen fontos lépések lennének az idősek problémáinak megoldására.

Huszák Eszter - ÚJBUDA TV (2006. 02. 11.)

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.