Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 31. vasárnap, Angéla, Petronella

MDF-farsang időseknek Lagzi Lajcsival

Az MDF farsangi mulatságot szervezett a Bánk Bán Utcai Idősek Otthonában az otthon lakóinak

Február 10-én pénteken a Bánk Bán Utcai Idősek Otthonában farsangi mulatságot tartott az MDF kerületi szervezete az otthon lakóinak. A szépen feldíszített teremben nagy izgalommal várakozó idősek szeretettel fogadták Lagzi Lajcsit, aki zenekarával vidám hangulatot teremtett az otthonban.

Az esemény kezdeményezője Szőke László, a 16. választókerület képviselőjelöltje elmondta, hogy az idősekre az elkövetkező időben igen sok politikai rendezvény vár, ezért ezzel a farsangi vigassággal egy vidámabb, könnyedebb élményt szeretnének szerezni a nyugdíjasoknak.

Szőke László elmondta, hogy az MDF nyugdíjasokat érintő programjának két sarkalatos pontja van. A párt úgynevezett kegyeleti járandóságot szeretne bevezetni, amennyiben ők nyernek a választókerületben, ami azt jelentené, hogy ha valakinek az élettársa vagy házastársa elhalálozott, akkor az államtól egy havi átlagnyugdíjának megfelelő támogatást kapjon. Továbbá olyan mértékű nyugdíjemelést terveznek, ahol figyelembe veszik a felnevelt gyermekek számát, és gyerekenként 3-3 %-os nyugdíjemelést javasolnak.

A képviselőjelölt véleménye szerint ezek kicsi, de ugyanakkor igen fontos lépések lennének az idősek problémáinak megoldására.

Huszák Eszter - ÚJBUDA TV (2006. 02. 11.)

LEGFRISSEBB
×

„A Magyar nyelvért” emlékdíj

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 2013. óta „A Magyar nyelvért” emlékdíjjal jutalmazza azokat a határon túli testvérvárosaiban tanuló általános iskolás, végzős diákokat, akik a magyar nyelv tanulása és művelése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, valamint középiskolában folytatják tanulmányaikat.