Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. péntek, Friderika

Madárbarát kert nyílt a Pitypang Oviban

Az óvoda előtt kialakított madáretetőkkel énekesmadarainkat szeretnék védeni a gyerekek.

Már az átadóünnepségen lehetett látni, ahogy egy-egy széncinege, vagy feketerigó megkörnyékezi a területet, de az ünneplő gyereksereg miatt még nem mertek közelebb merészkedni. Az óvoda előtti zöld területen elhelyezett fából készült madáretetők a különböző fajok szerint lettek kialakítva.

A gyerekek környezeti nevelésére mindig is sokat adó intézmény most sem hanyagolta el a tanulást: a gyerekek egy tájékoztató tábla és az óvónénik segítségével tanulhatják meg, hogyan kell védeni, etetni a madarakat és hogyan alakíthatnak ki - akár saját kertjükben is - madárbarát kertet. A gyerekek természetesen önként vállalták a madarak etetését. Érdekes jelenség azonban az, hogy a madárinfluenza félelme a Pitypang Óvodáig nem jutott el.

T. D. - ÚjbudaTv (2006. 03. 20.)

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.