Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 1. csütörtök, Tünde

Lomtalanítás a XI. kerületben

A XI. kerületben 2012. szeptember 24. és október 4. között tart a lomtalanítás. Az FKF azt kéri a lakosságtól, hogy a tisztaság megőrzése érdekében kizárólag a tájékoztató anyagban megjelölt időpontban helyezzék ki lomjaikat, ezzel elkerülhetővé válik a rendetlenség az utcákon!

A lakosság minden évben igénybe veheti az FKF Zrt. éves, meghatározott időpontban történő külön díjazás nélküli lomtalanítási szolgáltatását. Az éves lomtalanítás keretében lehetőség van megválni a háztartásoknál keletkezett nagydarabos hulladékoktól.

 

A lomtalanítási területeket kisebb körzetekre osztják, mely biztosítja, hogy adott időben egy kisebb területről, koncentráltan, nagy erőkkel szállíthassák el a kikészített lomokat. Ezáltal rövidebb ideig okoz kellemetlenséget a kikészített lom.

 

A kerületi háztartásokat értesítették a lomok kikészítésének pontos időpontjáról a postaládákba eljuttatott tájékoztató anyagokon, valamint a társasházak lépcsőházaiban elhelyezett plakátokon.

 

Ne készítsen ki:

A háztartásokban naponta képződő háztartási hulladékot,

ipari, mezőgazdasági tevékenység következtében keletkezett hulladékot,

veszélyes hulladékot,

építési törmeléket,

autógumit, autóroncsot,

zöldhulladékot (ág, nyesedék, lomb, fű).

 

A lomok kikészítésének módja:

Kérjük, hogy a lomokat olyan helyre helyezzék ki, melyet munkatársaink járműveikkel könnyen és gyorsan meg tudnak közelíteni.

Fontos, hogy a lomok ne kerüljenek az úttestre, mert akadályozhatják a forgalmat, illetve balesetet okozhatnak.

Kérjük, hogy a közterületi rend megóvása érdekében a levélben megküldött kikészítési időpontban helyezzék csak ki a lomokat, melyeket a rákövetkező napon szállítunk el.

 

(2012. 09. 24.)