Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 4. szombat, Ráhel, Csenge

Lezárult a Környezeti Nevelési Vetélkedő

Idén a Domokos Pál Péter Általános Iskola lett Újbuda Környezettudatos iskolája, míg az óvodák közül a Neszmélyi Úti Óvoda apróságai bizonyultak a legjobbnak.

A XI. kerületi iskolások és óvodások egy három és fél hónapos vetélkedőn bizonyíthatták a környezetvédelemmel kapcsolatos ismereteiket, tudásukat. A felhívásra összesen 12 iskola és 18 óvoda pályázott.

 

A vetélkedőre egy kidolgozott akciótervvel jelentkezhettek az intézmények, melyet februártól május közepéig kellett megvalósítaniuk. A program sikerességének elősegítése céljából az önkormányzat minden kidolgozott akcióprogrammal jelentkező intézményt 250.000 Forint vissza nem térítendő támogatással segítette az eredményes szereplésben.

 

Az ünnepélyes eredményhirdetésre szeptember 26-án az önkormányzat dísztermében került sor. Az iskolák közül a Domokos Pál Péter Általános Iskola végzett az első helyen, így ők vehették át az 500.000 Forint értékű jutalmat Hoffmann Tamás polgármestertől. A vetélkedő színvonalát jelentősen emelte, hogy kerületi székhelyű magáncégek, a TATA Consultancy Services, a Kristály-Mix Kft., a Cser Kiadó és a Henkel Magyarország Kft. különdíjakat, valamint a Nem Adom Fel Alapítvány zenei előadást ajánlottak fel a vetélkedőn eredményesen szereplő óvodák illetve iskolák részére.

 

Sz. T. (2012. 09. 27.)

 

További érdekességek: veledepul.ujbuda.hu