Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 25. csütörtök, Kristóf, Jakab

Közösképviselők a környezetvédelemről

Ismét megrendezték a Közösképviselők Klubját, ahol ezúttal az önkormányzat tulajdonában lévő Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft új vezetője volt a vendég. Lőrincz Gergely beszélt a cég tevékenységéről, és természetesen megragadta az alkalmat, hogy ő maga is bemutatkozzon.

Az ügyvezető összefoglalójában beszélt a Prizma által értékesített környezetbarát sikosságmentesítőről, annak felhasználásáról és pozitív hatásáiról. A zeolitos jégoldó tíz kilogrammos kiszerelésben vásárolhatóak meg a cég székhelyén a Hamzsabégi 60. szám alatt. (Erről további részleteket honlapjukon találnak: www.ujbudaprizma.hu.) Lőrincz Gergely a folyamatos párbeszéd fenntartását szorgalmazta a közösképviselőkkel, amelynek lényege, hogy a lakosság által észlelt problémákról a cég értesüljön, hogy azokat mielőbb orvosolni tudják. Felajánlotta azt is, hogy a jövőben megtartandó klubösszejövetelekre kérésre eljön, illetve kérte, hogy a különböző programok indulásáról majd ezeken az eseményeken beszélhessen.

A találkozón felmerült, hogy a szelektív hulladékgyűjtők körül sok a szemét, amely nemcsak esztétikailag rombolja a környezet képét, de fertőzésveszélyt is rejthet. A Kft vezetője arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy ez a probléma fővárosi hatáskör, viszont a szél által elhordott hulladékot a Prizma dolgozói eltakarítják.

– Ennek a jelzésnek a kapcsán szeretném elmondani, hogy ha egy a lakosság vagy közösképviselők által jelzett problémában nem vagyunk illetékesek, akkor sem hárítjuk el a segítséget, a megfelelő hatáskörrel rendelkező intézménynek vagy önkormányzati osztálynak továbbítjuk azt – tette hozzá Lőrincz Gergely.

M.G. (2011. 02. 22.)