Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 16. hétfő, Edit

Közösen a 6-os út menti illegális hulladék-lerakó ellen

Saját forrásból, azaz közpénzen takarítja ki Újbuda önkormányzata a 6-os út bevezetőjénél lévő illegális hulladék-lerakót.

Az önkormányzati területen lévő illegális hulladék-lerakó kitakarításának költségét az önkormányzat szakemberei közel 10 millió forintra becsülték. A 'focipályányi' területet most Újbuda a saját költségén, azaz közpénzen takaríttatja ki.


Az önkormányzat arra kéri a környéken élőket, segítsék a nyomozást, írják föl és küldjék el a szemetet hordó teherautók rendszámát a kerületnek, ami így el tud járni a szabálysértő cégekkel szemben. A bejelentéseket a 06-80-UJBUDA azaz a 06-80-852832-es telefonszámon is megtehetik.

H. E. - Újbuda Tv (2006. 03. 22.)

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.