Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 21. szombat, Máté, Mirella

Közéleti Fórum a Fidesz irodában

A XI. kerületi Fidesz irodában rendszeresen tartanak közéleti fórumot, melyen híres személyeket (irodalmárokat, történészeket, politikusokat, előadóművészeket stb.) kérdeznek az életükről, a vágyaikról és az eszmékhez való hozzáállásukról. A beszélgetés során politikai kérdéseket, véleményeket és emberi sorsokat boncolgatnak a résztvevők.

A közelmúltban Trokán Péter és Kubik Anna előadóművészek fejtették ki véleményüket Csúri Ákos újságírónak, január 24-én máris újabb közszereplőt köszönthettek a Fidesz XI. kerületi irodájában, ugyanis Ungváry Zsolt újságíró volt a vendége Kristóf Józsefnek, a párt parlamenti képviselő-jelöltjének. Az elsősorban publicistaként ismert író pályájának alakulását ismertette a megjelentekkel, majd felolvasóestet tartott az 1956-os eseményeket bemutató Elefánttemető című regényéből. A könyv a forradalomról egyszersmind napjaink társadalmi-politikai megosztottságáról szól. Egy párkapcsolaton keresztül élheti át az olvasó a történelem egy fontos korszakát. A fórum jövőheti vendége Stumpf István lesz.

K.A.H.-Újbuda TV (2006. 01. 25.)

Címkék: 
LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.