Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 20. vasárnap, Vendel

Következő állomásához érkezett a közbiztonsági fórumsorozat

Kelenföld közbiztonságáért tartottak fórumot február 21-én a Fővárosi Művelődési Házban. Az eseményen a kerületi lakosok személyesen is feltehették kérdéseiket a megjelent vezetőségnek.

A fórumot Simicskó István országgyűlési képviselő nyitotta meg. "Úgy érzem, az emberek fontos alapértéke a biztonság iránti igény és ezt minden eszközzel támogatni kell. Az elmúlt másfél évben a kormányzat komoly intézkedéseket tett annak érdekében, hogy a rendőrséget megerősítse. Most már 4200 rendőrrel több járőr lát el szolgálatot, melynek köszönhetően csökkent a bolti lopások, betörések, gépjármű feltörések száma. A kerületben most már több rendőr van, mint korábban, ami mindenképpen segíti az emberek biztonságérzetének az erősítését. A kormányzat első fontos célkitűzései között megvalósításra került a büntetőtörvénykönyv szigorítása és a három csapásos törvényt is elfogadtattuk, pont azért, hogy a bűnismétlőket, az erőszakos bűncselekményt elkövető személyeket még szigorúbban büntesse a törvény. Én úgy érzem, hogy vannak eredmények, nyilván ez egy hosszú megfeszített munka, de úgy látom, hogy ismét van bizalom a lakosság részéről a rendőrök irányába és ezt kell erősítenünk. Ez a fórum arról szól, hogy itt a kerületben milyen módon, milyen mértékben változott a közbiztonság, érzik-e az emberek azt az erőfeszítést amit a kerületi vezetőség és a rendőrség is megtesz. Közös érdekünk, hogy az emberek itt a kerületben, minél biztonságosabb körülmények között élhessenek. Szükség van arra, hogy a biztonságot az állam garantálja és az állam feladata és kötelezettsége, hogy ezt megtegye." -hangsúlyozta az országgyűlési képviselő. A fórumon jelen volt Hoffmann Tamás polgármester és Kohári Péter rendőrkapitány is, aki elmondta, hogy az elmúlt időszakban a rendőrség trükkös tolvajokat leplezett le, és a gépkocsi feltörések és a betörések száma is csökkent az elmúlt időszakhoz képest.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
×

Állásbörze Újbudán  

A VEKOP “Út a munkaerőpiacra” kiemelt projekt keretében állásbörzét rendezett Budapest Főváros Kormányhivatalának Foglalkoztatási Főosztálya, az Újbuda Prizma Nonprofit Kft., valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara az önkormányzat tanácstermében október 4-én.