Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 13. szombat, Ida

Kedvezményes Hevederzárprogram - Az Önkormányzat újabb támogatási formája

100 új hevederzár.

Újbuda Önkormányzata fontosnak tartja, hogy a lakosság közbiztonságérzetét javító intézkedéseivel jobbá, élhetőbbé tegye a lakókörnyezetet az egész kerületben. Többek között ezért építette ki a térfigyelőrendszert, hozta létre a lakótelepi rendőrséget, továbbá működteti az Újbudai Polgárőr Centrumban a diszpécserközpontot. A folyamatos akciók újabb állomása a Kedvezményes Hevederzárprogram.

Újbuda Önkormányzata azt szeretné elérni, hogy a kerület, elsősorban idősebb lakosai korszerű biztonsági felszereléshez jussanak a lakás bejárati ajtajára szerelt, a Magyar Biztosítók Szövetsége által elfogadott hevederzár segítségével. A programnak hála most 100 hevederzár felszereléséhez elegendő összeget tudott Újbuda Önkormányzata elkülöníteni, ez több mint másfél millió forint, de az igények szerint megpróbál majd újabb forrást előteremteni.

A pályázati adatlap kitöltésével minden újbudai lakos részt vehet a programban, amelyet éppen azért indított az önkormányzat az Újbuda 11 Kht. közreműködésével, mert lényegesnek tartja, hogy a kerületi lakosok saját otthonukat is biztonságosabbá tegyék, és ezért korszerűbb mechanikai védelemhez juthassanak hozzá.

A pályázat elbírálásánál előnyt élveznek az idősek, egyedülállók, azok, akiknek még nincs felszerelve hevederzáruk, illetve már nagyon elavult. A döntésről mindenkit levélben értesít a kht. Kedvező elbírálás esetén a levélben a postai befizetéshez szükséges csekket is kiküldik, amelyen a kedvezményes hevederzár 20 százalékos önrészét kell befizetni. A 3980 forintos összeg beérkezése után 15 napon belül az Újbuda 11 Kht. szakemberei felszerelik a hevederzárat.

A pályázati adatlap beszerezhető az önkormányzat ügyfélszolgálatain, az Újbuda 11 Kht. irodájában (Szent Gellért tér 1-3., bejárat a Budafoki útról, szerkesztőségünk ügyfélszolgálatán keresztül), illetve letölthető a www.ujbuda.hu honlapról.

A pályázat beadási határideje 2007. október 31.

Újbuda Önkormányzata (2007. 09. 23.)