Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 25. csütörtök, Kristóf, Jakab

Katasztrófariasztási és tájékoztatási gyakorlat november 21-én

A gyakorlat során fiktív katasztrófahelyzet beállítása zajlik, így Magyarországon tényleges óvintézkedések bevezetésére nem kerül sor, ugyanakkor a lakossági riasztóeszközök (úgynevezett szirénák) hangos üzempróbájára sor kerül.

Tisztelt Kerületi Polgárok!

Tájékoztatjuk a kerület lakosságát, hogy a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal együttműködve országos katasztrófariasztási és tájékoztatási gyakorlatot tart 2011. november 21-én, hétfőn.

A gyakorlat során fiktív katasztrófahelyzet beállítása zajlik, így Magyarországon tényleges óvintézkedések bevezetésére nem kerül sor, ugyanakkor a lakossági riasztóeszközök (úgynevezett szirénák) hangos üzempróbájára sor kerül. Kérjük a kerület lakosságát, hogy a riasztási gyakorlat teljes időtartama alatt őrizzék meg nyugalmukat, kísérjék figyelemmel a rádiók - televíziók műsoraiban elhangzó közleményeket, híradásokat.

Higgadt magatartásukkal akadályozzák meg az esetleges pánikhangulat kialakulását. Segítsenek a többiek, az idősek és fiatalok, az idegenek és turisták tájékoztatásában. A gyakorlat során – a szirénajelzést követően – a mobil telefonon történő kommunikációt lehetőleg korlátozzák sms-ek írására, ezzel is tehermentesítve a GSM szolgáltatókat.

A gyakorlásba bevont egészségügyi szervek támogatásával a mozgósított polgári védelmi szervezetek állományának, valamint a 18 – 60 év közötti lakosság tényleges, önkéntes véradása zajlik az Országos Vérellátó Szolgálat közreműködésével.

Köszönjük közreműködésüket, segítségüket!