Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 28. kedd, Emil, Csanád

Információ a kerületben október 1-től bevezetésre kerülő kerékbilincselésről

A Közterület-felügyeletről szóló 1999. évi LXIII. törvény adta felhatalmazás alapján, az 55/2009. (X.16.) IRM rendelet szabályai szerint a kerületben is alkalmazásra kerül a jogszabályt sértő gépkocsik kerékbilincseléssel történő rögzítése. A kerékbilincs alkalmazásának a célja a közterületek védelme, a közlekedést zavaró jelenségek visszaszorítása, megszűntetése, a parkolási fegyelem javítása.

A tevékenységet Hatósági Igazgatási Társulás keretében az Újbuda Közterület-felügyelet a VIII. kerület Józsefváros közterület-felügyelőivel közösen végzi. A kerékbilincs alkalmazására kezdeti időben a kerületi kezelésben lévő parkolóhelyeken kerül sor a díj fizetése nélkül, vagy lejárt jeggyel parkoló gépkocsik esetében. Az alkalmazást munkanapokon 8.00 órától 18.00 óráig végezzük.

A kerékbilincs leszereltetésére a nap 24 órájában lehetőség van a Józsefvárosi Közterület-felügyelet Ügyfélszolgálatán keresztül.

Ingyenesen hívható zöld számunk: +36 80 204-618, városi számunk: +361 299-7000

Ha a rögzített jármű üzembentartója (használója) az intézkedéstől számított 48 órán belül nem kéri a jármű rögzítésének megszűntetését, a járművet a felügyelet őrzött tároló helyre szállíttatja. A kerékbilincselés, illetve elszállítás költségei a jármű üzemben tartóját (használóját) terhelik.

A kerékbilincs fel- és leszerelés költsége: 11.500 Ft/alkalom

Az esetleges elszállítás költsége: 20.000 Ft + ÁFA/alkalom

Az elszállított jármű tárolásának költsége: 1.200 Ft + ÁFA/nap

A kerékbilincseléssel illetve elszállítással, tárolással kapcsolatos költségek a helyszínen készpénzzel, bankkártyával, illetve postai úton befizetéssel is teljesíthetők. A kerékbilincs leszerelése térítés megfizetése nélkül nem lehetséges. Kérjük, hogy ezt ne kérjék, ne követeljék munkatársainktól.

A kerületből általunk elszállított gépkocsik Budapest XI. Kőérberki út 36/a. szám alatti telephelyen találhatók meg. (Budaörsi repülőtér mellett)

A telephely a XI. kerület Kosztolányi Dezső térről induló 87 és 87/A. autóbusszal közelíthető meg.