Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 13. szombat, Ida

Indiai multi kertészkedik a Sas-hegyen

Indiai multi kertészkedik a Sas-hegyen

Indiai cégvezetők érkeztek a minap a Sas-hegyi Látogatóközpontba, hogy a polgármester társaságában meghallgassanak egy tájékoztatót a természetvédelmi terület értékeiről. A különös érdeklődés oka, hogy a TATA Consultancy Services egy éve együttműködésre lépett az önkormányzattal, melynek értelmében dolgozóik önkéntes munkákat végeznek a területen.

Az indiai cég képviselőinek a Nemzeti Park vezetője mutatta meg Sas-hegy rejtett kincseit, növény-, és állatvilágát, majd a leendő feladatokról egyeztettek. A kirándulás során a vállalat vezetői szemügyre vette a park jelképét, a pannon gyíkot, majd egyikük megjegyezte, náluk Mumbaiban is vannak nemzeti parkok, csak ott gyíkok helyett leopárdok élnek. 

A Zöld Iroda címmel is büszkélkedő TATA cégcsoport Magyarországi leányvállalata a kezdetektől a környezettudatos működés mellett kötelezte el magát. Dinesh P. Thampi alelnök arról számolt be, cégpolitikájuk szerves részét képezi a "Giving back to society" alapelv, amely azt jelenti, ha már sokat kaptunk, szolgáltassunk is vissza valamit a társadalom számára. A cég nemes vállalása három pilléren nyugszik: az oktatás, az egészséges életmód és a természetvédelem terén igyekszik tenni valamit az emberekért. 

- A Sas-hegyen minden egybevág: gyönyörű természeti közeg, ahol rendszeres oktatás zajlik, munkatársaink számára pedig a közelség miatt kiváló pihenőhely - dicsérte a kilátót az alelnök. A multinacionális cég lelkes kollégái már tavaly is több önkéntes akciót szerveztek a Sas-hegyi Látogatóközpont megszépítéséért és karbantartásáért, idén ősszel a növények ápolása, télre való felkészítése lesz az 50-60 fős csapat feladata. Hoffmann Tamás polgármester elmondta, példaértékűnek tartja a TATA társadalmi szerepvállalását, amellyel a cég sokat tesz a kerületért.

T.D. - ÚjbudaTV (2013. 10. 09.)