Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. péntek, Friderika

Húsz éves a Napsugár bölcsőde

Április 7-én, pénteken nyitotta meg kapuit a Napsugár bölcsőde szakmai kiállítása, az intézmény húsz éves fennállásának apropójából.

Húsz éves fennállását ünnepelte a Csikihegyek utcai Napsugár bölcsőde április 7-én, pénteken, a gondozónők által "megálmodott" szakmai kiállítással.

Majdnem negyed évszázad alatt az intézmény sokat változott, mind külső jegyeiben, mind szellemiségében. Ezt a fejlődést hívatott bemutatni a kiállítás is, amelyet elsősorban a bölcsőde dolgozóinak és az ide járó gyerekek szüleinek rendeztek.


Kiss Lajosné a Napsugár bölcsőde vezetője elmondta, nem véletlenül választották Antoine de Saint-Exupéry egyik híres mondatát a rendezvény szlogenjéül. / "Mert előbb minden felnőtt gyermek volt. De csak kevesen emlékeznek rá." /


Az intézmény számára az a legfontosabb, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, és mindent megtesznek azért, hogy az itt eltöltött idő élményekben gazdag legyen. Húsvétkor például élő nyuszit simogathatnak a csemeték.

P.L- Újbuda WEB (2006. 04. 07.)

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.