Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 13. szombat, Ida

Hoffmann Tamás karácsonyi köszöntője

Kedves Újbudaiak!

Az adventi készülődés az év egyik legizgalmasabb, legörömtelibb időszaka. Arany János írta, hogy a karácsony hozza el "az apró szívek örömét". Réka lányom és Dénes fiam is nagyon várja a gyertyagyújtásokat, ők is részt vesznek az otthon ünnepi díszítésében. Apaként nagy öröm látni lelkes készülődésüket.

A karácsony az év egyik legbékésebb ünnepe. Egy este erejéig elcsendesül a város, lelassul az élet: az időseknek és a fiataloknak éppúgy, mint a magányosoknak és családosoknak. Ez a csend bár nyugodt, nem mindenkinek hoz örömöt, boldogságot. Van, aki a családjától messze került, van, aki egyedül maradt, van, akinek nehézségek terhelik az ünnepét. Egyre többen vannak, akik szomorúan karácsonyoznak.

Ha lehetőségünk van, tegyünk azért, hogy szebb legyen a karácsonyuk!

Az ember nem is gondolná, milyen apróságok adhatnak erőt: egy mosollyal, pár kedves szóval vagy kis figyelmességekkel talán segíthetünk felszabadultabban ünnepelni azoknak, akik gondokkal küzdenek. Még van néhány nap karácsonyig: az ajándékok beszerzése mellett szakítsunk időt a lelki felkészülésre is!

Márai Sándor szerint "az ünnep a különbözés, az ünnep a mély és varázsos rendhagyás". I

lyenkor - amennyire tehetjük - el kell felejtenünk a hétköznapok szertartásait és feladatait, szívünknek, lelkünknek is ünnepi díszbe kell öltöznie a nagy ünnepre, mely kinek-kinek mást jelent. De ünnepeljük bárhogyan is a szentestét, a karácsonyt, lehetőségeinkhez mérten gondolatban, tettekben legyünk együtt azokkal, akiknek ebben a nyüzsgő, harsány időszakban különösen szükségük van a közösség szeretetére!

Békés adventet, és meghitt karácsonyt kívánok minden újbudai polgárnak!