Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 1. csütörtök, Tünde

Házhoz hozzák a szelektív hulladékgyűjtőket!

A Fővárosi Önkormányzat uniós támogatással 2013. március végén megkezdte Budapest teljes területén a házhozmenő szelektív hulladékgyűjtési rendszer bevezetését. Az edények kiszállításának pontos üteméről most márinterneten is napra készen, utcára lebontva tájékozódhatnak a kerületi lakosok.

A tervezett ütemterv letölthető az FKF Zrt. házhoz menő szelektív gyűjtés aloldaláról:  http://www.fkf.hu/portal/page/portal/fkf/Hazhoz_meno_gyujtes


A rendszer keretében a papír, valamint a műanyag és a fém hulladékot gyűjtheti szelektíven a lakosság, ehhez valamennyi családi ház, illetve társasház 2 db gyűjtőedényt kap. A környezettudatos és környezetbarát szemléletnek köszönhetően azokban a kerületekben ahol már "házhoz mentek" az új kukák, a lakosok mintegy 70-80 százaléka gyűjti rendszeresen szelektíven a hulladékot.

Fontos hangsúlyozni, hogy a szelektív hulladékgyűjtés az alap közszolgáltatás részévé vált. A kukák átvétele és rendeltetésszerű használata tehát mindenki számára kötelező. Ha valaki kommunális hulladékot helyez a szelektív edényekbe, első ízben felszólítást kap, a szállítás költségét pedig kiszámlázzák az ingatlantulajdonos felé. Aki  folyamatosan megsérti a kukák használatának szabályait, szabálysértési bírságra számíthat.

A családi házas övezetekben havonta egy megadott időpontban szállítja el az FKF a szelektív hulladékot, más napokon ezeket a kukákat nem üríti a társaság, így érdemes ezt a napot feljegyezni. A pontos szállítási időpontok megtalálhatók a www.fkf.hu weboldalon.

A Fővárosi Önkormányzat ezúton is szeretné megköszönni a lakosságnak a gyűjtésben való aktív részvételt, és kéri a programba most bekapcsolódó lakosokat is, hogy támogassák a rendszer bevezetését, hiszen a főváros tisztasága, az új, környezetbarát módszer sikere elsősorban rajtuk múlik.

Budapest Főváros Önkormányzata (2013. 09. 11.)