Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 30. szombat, Jeromos

Hat szereplő győztest keres

Egyensúlyproblémákkal küszködik Superman, mégsem akar fejplasztikát Süsü, májbeteg lett Lúdas Mátyás, igazságos királyunk pedig nem kap több levelet édesanyjától... Többek között ez derült ki a Múzsák Csókja 3. első élő adásából, ahol hat tehetséges fiatal küzdött meg egymással a kamerák előtt. Egy játékostól sajnos már búcsúznunk is kellett.

Gyerekkorunk meghatározó figurái a mesehősök. De vajon milyenek is ők a való életben? Erre a kérdésre kellet választ találniuk a Múzsák Csókja 3. döntőseinek az első élő adás során. A műsorban kiderült, hogy a legtöbb mesehőst ugyanazok a problémák nyomasztják, mint minket, csak éppen elhallgatták a producerek.

A Kis Hableány például súlyos párkapcsolati problémákkal küszködik, Mátyás királynak anyakomplexusa van, Drakulát és Lúdas Matyit a szenvedélybetegség hajtja, Superman a kaszkadőrmutatványok miatt szorul gyógyszeres kezelésre, Süsü pedig visszamondta a fejplasztikát és inkább a pszichológus segítségét kéri.

A mesevilág illúziója elszállt, a jókedv viszont állandó vendége lett az október 8-i adásnak, ahol hat kerületi kötődésű fiatal szállt ringbe, hogy kamerák előtt mutassák meg magukat! Már a válogatás során sem volt könnyű feladat a különösen erős mezőnyből kiválasztani a legjobban teljesítő hatot, de arra még a műsorvezető (Vincze Kinga) és zsűri sem számított (Buza Sándor, Gaskó Balázs, Jankó István, Szabó András), hogy ennyire nehéz lesz döntést hozniuk: ki legyen az, aki elbúcsúzik a játéktól.

Hiszen a hat tehetséges fiatal között szinte csak hajszálnyi volt a különbség. A döntést nehezítette, hogy a gyerekek teljesen különböző karakterek: Dóra "az igazi nőt", Dóri a mosolygós racionalitást, Peti a kerületi Jim Carreyt, Vivi a Forma 1-es rendezőpalántát, Mónika a szerény bájosságot, míg Árpi a romantikus trubadúrt testesíti meg.

A Repeta című műsorból is jól ismert Gaskó Balázs, a zsűri tagjaként rövid értékelésében összefoglalta a tanulságokat a műsor végén, külön hangsúlyozva, hogy milyen téren kell még fejlődniük a versenyzőknek, de kiemelte azt is, hogy mindenki tehetséges és ők "mindenkit szeretnek".

Nem is mondhatott volna mást. Aki e-mailként tudja értelmezni Arany János: Mátyás anyja című versét, vagy kamaszos stílusban adja elő a Füstbe ment tervet és fel tud olvasni olyan hírekbe rejtett nyelvtörőket is mint a piros csíkos cinkcsészében cukros csirkecomb vagy éppen a luxus moszkvics zsebsluszkulcs, és rávilágít arra, hogy Süsünek tulajdonképpen pikkelysömöre van, az csak tehetséges és rátermett lehet.

De ez még csak a kezdet, további négy héten át izgulhatunk a versenyzőkért, hogy megtudjuk, ki a legjobb. Jövő héten még izgalmasabb feladatok várnak a játékban maradt fiatalokra, miközben betekinthetnek a tudósítói, szinkronrendezői, riporteri feladatkörökbe, és közelebb kerülhetnek az álmuk megvalósításához.

Gigi - Újbuda TV (2008. 10. 09.)