Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 25. csütörtök, Kristóf, Jakab

Halottak napi központi megemlékezés a Farkasréti temetőben

Jövő szerdától vasárnapig hosszabb ideig tartanak nyitva a fővárosi temetők, autóval pedig csak a Fiumei úti sírkertbe és a Rákoskeresztúri új köztemetőbe lehet majd behajtani.

A fővárosi temetők október 31. és november 4. között reggel 7 órától este 8 óráig látogathatók, a temetőirodák pedig reggel 8 és este 6 óra között lesznek nyitva. Autóval csak a Fiumei úti Sírkertbe és az Új köztemetőbe lehet bemenni ezeken a napokon. Ez nem vonatkozik a mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkezőkre, amennyiben a forgalom lehetővé teszi, ők behajthatnak.

A Budapesti Temetkezési Intézet ugyanakkor arra kéri az érintetteket, hogy lehetőség szerint reggel 7 óra és dél között látogassák a temetőket. Az új köztemetőben jövő szerdától a vasárnapi zárásig díjmentes a gépkocsibehajtás, illetve ingyenes mikrobuszok segítik az idős, rászoruló látogatók közlekedését a temetőn belül.

A Fiumei úti sírkertben csütörtöktől vasárnapig működtetik ezt a szolgáltatást. Halottak napi központi megemlékezés három helyszínen lesz: szerdán a Rákoskeresztúri Új köztemetőben, csütörtökön a Farkasréti temetőben, pénteken pedig a Fiumei úti sírkertben.