Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 28. csütörtök, Emil, Csanád

Halálos veszéllyel fenyeget a fűtési szezon

Már javában tart a fűtési szezon, a háztartásokban ilyenkor folyamatosan dolgoznak a fűtőberendezések. A gázzal működő eszközök azonban - legyen az akármilyen modern - veszélyt jelenthetnek használójára. Nincs olyan tél, amikor ne lenne áldozata a szénmonoxid mérgezésnek, ezért a kerületi polgári védelem kirendeltségvezetője elővigyázatosságra inti a lakosságot.

Matyi Armand polgárvédelmi őrnagy elmondta, nemcsak a hibásan működő fűtőberendezések égésteréből kerülhet szénmonoxid a lakótérbe, hanem az eldugult vagy rosszul szellőző kéményekből is. Ezért rendkívül fontos, hogy lehetőleg a fűtési szezon előtt szakemberrel ellenőriztessük lakásunk fűtési rendszerét és kéményünket.

LEGFRISSEBB
×

„A Magyar nyelvért” emlékdíj

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 2013. óta „A Magyar nyelvért” emlékdíjjal jutalmazza azokat a határon túli testvérvárosaiban tanuló általános iskolás, végzős diákokat, akik a magyar nyelv tanulása és művelése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, valamint középiskolában folytatják tanulmányaikat.