Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 12. péntek, Gyula

Graffiti-mentes Újbuda

Graffiti-mentes Újbuda

100 épületet mentesít a Graffititől Újbuda. A Bocskai, a Villányi, a Fehérvári út és az Október 23-a utca egyes szakaszain az önkormányzat által kiírt pályázat keretében graffiti-mentesítik a házak homlokzatát. 


A graffiti-mentesítésről október 30-án délelőtt tartottak bemutatót a Bocskai út 7 szám előtt, amelynek falát is graffitik csúfították el. 


A jelenlegi munkák keretében összesen 100 épületet tisztítanak meg a Budaplakát 11. Kft munkatársai. A munkára Újbuda Önkormányzata pályázatot írt ki, amelyet ez a cég nyert el. A graffiti-mentesítés teljes költsége 24'624'678 forint. 


A tisztítás október 15-én indult és 2008. május 30. tart. A vegyszeres tisztítás függ az időjárástól, mert az 10 fok alatt nem végezhető, így a hideg beálltával tavasszal folytatódik a munka. 


A falfirkák eltávolítása vegyszeres nagynyomású melegvizes mosással történik, utána védőréteg kerül a falra, amely az újabb "festés" után könnyen eltávolítható. 


A kerületben 2008-ban feláll a saját Közterület Felügyelet, amelynek egyik feladata a közterületek tisztaságának védelme lesz, így többek között a graffitik festői elleni fellépés.

Újbuda Önkormányzat (2007. 11. 02.)

 

Kapcsolódó cikkek:

Újbuda hadat üzent a graffitiknek (2007. 10. 30.)

 

Címkék: 
Kapcsolódó tartalmak: