Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 24. csütörtök, Gellért, Mercédesz

Folyamatos a takarítás

Reggelre az ország nagy részét beborította a hó, s a budapesti tömegközlekedésben is kisebb-nagyobb fennakadásokat okozott a havazás. Újbudán a Prizma Kft. folyamatosan végzi a hóeltakarítást és a síkosságmentesítést.

A kerületben a 8-as busz egy ideig nem tudott a Hegyalja úton közlekedni és kerülő úton járt, majd 10 óra tájtól tért visza az eredeti útvonalára.

Lőrincz Gergely, az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője megkeresésünkre elemondta, hogy több mint száz emberrel folyamatosan végzik a kerület hozzájuk tartozó közterületeinek a hó- és síkosság mentesítését.

Prioritás alapján folyik a takarítás - mondta Lőrincz Gergely, hozzátéve: hogy a közintézmények hozzáférhetőségének biztosítása volt a legelső feladat, amelyet a parkok és a játszóterek követtek. A Prizma Kft ügyvezetője rámutatott, hogy a főbb útvonalak takarítását a főváros végzi, s a havat a lakóingatlanok tulajdonosainak, használóinak is el kell takarítani saját járdaszakaszaikról.

Lőrincz Gergely hangsúlyozta, hogy a síkosságmentesítéshez használható anyagok, mint például a zeolitos jégoldó, a lakosság számára továbbra is folyamatosan beszerezhető náluk.

(További információ a 06 1 203 8015-ös telefonszámon vagy a 1113 Budapest Hamzsabégi út 60. szám alatt személyesen kérhető.)

LEGFRISSEBB
×

Ellenőrzés Kamaraerdőn a zártkertek környékén  

Összehangolt akció során ellenőrizték a kamaraerdei zártkerteket és környéküket. Az akciósorozat a városüzemeltetésért és közbiztonságért felelős alpolgármester, Hintsch György kezdeményezésére indult, célja a közbiztonság és közterületi rend javítása.