Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 25. csütörtök, Kristóf, Jakab

FIDESZ Közleménye: Miért lett oly hallgatag Demszky Gábor?

Kupper András, a FIDESZ újbudai polgármester-jelöltje, a következő sajtóközleményt adta ki Demszky Gábor Nyitott városháza rendezvénysorozat keretében tartott sajtótájékoztatójára.

Méltatlan egy főpolgármesterhez, hogy elbújik a kritikák és a problémák elől. Ma egy sajtótájékoztatón Demszky Gábor és Molnár Gyula polgármester beszélt a XI. kerületről, amikor a Magyar Nemzet újságírója az Andor utcaiak kárpótlásáról érdeklődött Vajda Pál főpolgármester-helyettesnek kellett reagálnia. Vajda ködösen annyit mondott, hogy jövőre elintéződik a probléma. Az Andor utcaiak azonban évek óta küzdenek az igazukért, jogerős bírósági döntésekkel tudják igazolni, hogy kártérítésre jogosultak, a Fővárosi Közgyűlésben pedig soha nem veszik napirendre az erről szóló előterjesztésünket. Elvárható, hogy a főpolgármester, vagy a kerület polgármestere nyilatkozzon az ügyben, és konkrét választ adjon.

Hasonlóan kitért Demszky Gábor, amikor azt kérdezték tőle, hogy mikor megy el a 4-es metró a Virágpiacig. A főpolgármester cinikusan azt mondta, hogy könnyen beszélnek a XI. kerületiek, hiszen nem nekik kell fizetniük a metrót. Ezennel felhívnánk a főpolgármester figyelmét, hogy a 4-es metró az adófizetők pénzéből épül, az újbudai polgárok adójából is.

Demszky Gábor egyébként tegnap elzárkózott attól, hogy az őt kritikusan kezelő Magyar Nemzetnek nyilatkozzon. Érdekes változásokon ment keresztül a régi szamiszdatos főpolgármesterünk: nem tiszteli a sajtószabadságot, az FKF autójával szállíttatja magát a horvátországi nyaralójába és a fővárosi botrányok esetén, másokra hárítja a felelősséget. Kíváncsiak lennénk, hogy a 90-es évek Demszky Gábora, mit szólna mai önmagához?

Kupper András, a FIDESZ újbudai polgármester-jelöltje (2006. 08. 16.)