Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 23. vasárnap, Zoltán

Farkas szemet nézhetünk a Hadikban

Valentin nap előestéjén indult útjára a Hadik Kávéházban az a havi rendszerességgel megjelenő műsorsorozat, amely a XI. kerület neves művészeit hivatott bemutatni. A "Nézzünk Farkas szemet" elnevezésű vidám beszélgetős műsort a szervezők sok humorral, zenés-táncos bemutatókkal, prózával és vetítésekkel teszik színessé. A kezdeményezés célja, hogy a Hadikban igazi nosztalgikus kávéházi hangulat honosodjon meg.

A rendezvénysorozat műsorvezetője Farkas Bálint színművész minden hónapban olyan neves művészeket hív meg beszélgetésre, mint Ágh István, Bodrogi Gyula, Bradányi Iván, Császár Angéla, Harsányi Gábor, Makovecz Imre, Szersén Gyula, Medveczky Ádám, vagy Sunyovszky Szilvia. A műsorvezető állandó társa Bálin Emese énekes, színművész lesz, aki már az első alkalommal is elkápráztatta a közönséget tangóharmonika játékával.

Az programot Hoffmann Tamás polgármester indította útjára, aki nyitóbeszédében a kezdeményezést, annak közösségteremtő mivolta miatt támogatásáról biztosította.

Az első, vasárnap délutáni műsor vendégei Kovács Zsuzsa, Karinthy Márton, és Benkóczy Zoltán voltak. Kovács Zsuzsa és Benkóczy Zoltán vidám kuplékat, zenés bohózatokat adtak elő, a kérdező, Riczel Etelka a Karinthy Színház direktorával beszélgetett, majd a kerület népszerű egyházi személyisége, Placid atya is mesélt életéről a megjelenteknek.