Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 5. kedd, Vilma

Enyhítik a hőségérzetet

Locsolóautók hűtik az utakat, síneket. Megnyitották az összes ivókutat és vizet osztanak.

Tarlós István főpolgármester kérésére a BVK Holding Zrt. tagvállalatai, reagálva a hőségriadóra, kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a budapestiek hőérzetét enyhítsék. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezérigazgatója életbe léptette az úgynevezett havaria tervet, így az ÁNTSZ által elrendelt másodfokú hőségriadót követően, kétszer 12 órában közel 20 locsolóautó dolgozik a főváros fő és tömegközlekedési útvonalain valamint a lakótelepeken.

A BKV Zrt. megrendelésére a meghatározott vonalakra a villamossínek hűtése és az úgynevezett kivetődés megelőzésének érdekében 12 és 17 óra között 7 munkagépet csoportosított át az FKF Zrt. Az aszfaltra permetezett vízzel enyhítik a forróságot – az útburkolat 50-60 fokra is felhevülhet –, így csökkentik a budapestiek hőérzetét, javítják közérzetüket, illetve lekötik a port és a polleneket.

A FŐKERT Nonprofit Zrt. valamennyi kezelésében lévő ivókutat megnyitja, valamint intenzíven figyeli azok működését, és rongálás esetén igyekszik mihamarabb elhárítani a műszaki problémát. Felhívjuk a budapestiek figyelmét, hogy a FŐKERT kezelésébe tartozó zöldterületek öntözésére használt víz ivóvíz minőségű!

Amennyiben a hőség miatt szükségessé válik, a FŐKERT Nonprofit Zrt. valamennyi munkatársát meg lehet kérni, hogy nyissa ki a csapot, biztosítson lehetőséget a parklátogatók, gyerekek felfrissülésére. A FŐKERT Nonprofit Zrt. folyamatosan öntözi a kiemelt zöldterületeket, és emellett a játszóterek hűtéséről – szükség esetén naponta többször – is gondoskodik. Ismételten felhívjuk a figyelmet, hogy a fővárosi szökőkutakban tilos fürdeni! A Fővárosi Vízművek Zrt. holnaptól vizet oszt a főváros legforgalmasabb csomópontjaiban.