Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 13. csütörtök, Ipoly

Emlékkoncert a tűzoltókért

2006. augusztus 8-án éjszaka érkezett a riasztás a tűzoltóságra, hogy a Műegyetem pincéjében tűz ütött ki.

A helyszínre érkező egység máig tisztázatlan okok miatt a hatalamas füstben nem talált ki az épületből, melynek következtében Pintér Gábor, Horvát Ákos, és Reppman Károly tűzoltók hősi halált haltak. Magyarország eddigi legtragikusabb tűzoltó balesetére emlékeztek többszázan a Műszaki Egyetem előtt rendezett emlékkoncerten.

A hozzátartozók és kollégák arcán még mindig látható volt a megrendültség, a fellépő sztároknak pedig mindegyike szólt néhány együttérző, vagy bátorító szót a közönséghez. A rendezvényen Takács Tamás, Török Ádám és a Mini, valamint a Kalapács együttes is fellépett szívhez szóló balladáikkal. Az est főszereplője pedig a Flórián Band tűzoltózenekar volt, akik azt is megénekelték dalaikban, hogy mit éreznek társaik bevetés közben.

T. D. - ÚjbudaTv (2007. 08. 14.)

LEGFRISSEBB
×

Ellenőrzés Kamaraerdőn a zártkertek környékén  

Összehangolt akció során ellenőrizték a kamaraerdei zártkerteket és környéküket. Az akciósorozat a városüzemeltetésért és közbiztonságért felelős alpolgármester, Hintsch György kezdeményezésére indult, célja a közbiztonság és közterületi rend javítása.