Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 22. szombat, Vince, Artúr

Elfogták a vízóra tolvajt

Szokatlannak számító bűncselekmény sorozat borzolta az elmúlt hónapokban a kerületi közintézmények kedélyét. Az iskolákból óvodákból ugyanis vízórákat loptak el. Dr. Kohári Péter újbudai rendőrkapitány arról számolt be, a kapitányság hatékony felderítő munkájának köszönhetően elfogták a tettest, aki több mint 10 épületből tulajdonított el vízórákat.

Az elkövető nyomás alatt álló vízórákat szerelt le a Don Bosco Katolikus Általános Iskola és a Bükköny utcai Óvoda épületéről, így órákon keresztül folyt a víz az utcára, hatalmas károkat okozva ezzel az intézményeknek. Azóta mindegyik helyen csavarokkal és lakatokkal rögzítették le az aknák tetejét. Az elkövető a vízórák réz és alumínium tartalma miatt lopta el a vízórákat, melyeket néhány ezer forintért értékesített.

(Az Újbuda TV képes beszámolóját pénteken láthatják a tévében 18 órakor)

LEGFRISSEBB
×

Elszabadult beruházások  

VABA lakópark a Bikás park mellett

Újbuda Önkormányzata szigorú feltételekhez köti, mi és hogyan épülhet a kelenföldi városközpont meglévő épülete helyére, mégis politikai jellegű hangulatkeltés folyik a beruházás ellen. A tiltakozók eközben szó nélkül hagyják azokat a jelentős építkezéseket, amelyeknél a kormány felmentést adott az építési szabályzat alól, és elvette a lehetőséget az önkormányzattól, hogy a helyiek érdekeit képviselje.