Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. vasárnap, Friderika

Együtt a gyerekekért

Migráns és menekült gyerek napot tartottak november 12-én, vasárnap a Fővárosi Művelődési Házban. A rendezvényre kortól függetlenül, szeretettel vártak minden érdeklődőt.
A 2006-ban megrendezett, Sokszínűség utcája elnevezésű rendezvény adta az ötletet, a november 12-én, vasárnap a Fővárosi Művelődési Házban megrendezett Migráns és menekült gyerek nap megszervezéséhez. A rendezvényre három magyarországi menekült táborból / Bicske, Békéscsaba, Debrecen/ érkeztek, de ellátogattak a Lurkó Egyesület és a Kézenfogva Alapítvány gyerekei is. A szervezők számos programmal biztosították a jó hangulatot. A bábelőadások, humanista játékok mellett egy kiállítást is megnyitottak, melyen az Afrikáért Alapítványtól kölcsön kapott kongói missziós fotókat, valamint az ENSZ Menekültügyi Bizottság jóvoltából kiállított gyerek rajzokat tekinthették meg az érdeklődők. Az alkotások azt hívatottak közölni, hogy mennyiféle ember él a világon- mondta el az Újbuda Tv-nek Siklósi Nóra gyerekprogram szervező. A programnak két fontos alapelve: az idegen kultúrák egymáshoz közelítése, és a magyar gyerekek külföldi társaikkal való megismertetése volt.
LEGFRISSEBB
×

Ellenőrzés Kamaraerdőn a zártkertek környékén  

Összehangolt akció során ellenőrizték a kamaraerdei zártkerteket és környéküket. Az akciósorozat a városüzemeltetésért és közbiztonságért felelős alpolgármester, Hintsch György kezdeményezésére indult, célja a közbiztonság és közterületi rend javítása.