Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 30. csütörtök, Pál

Díjátadás március 15-én

Újbuda önkormányzata idén a Csíkihegyek utcai Általános Iskolában tartotta a március 15-ei ünnepséget. A megemlékezésen a polgármester és az alpolgármesterek mellett számos iskola és más közintézmények vezetői is megjelentek.

Újbuda önkormányzatának március 15-ei műsorát, melyet Ráczné Merényi Zsuzsanna állított össze, a Csíkihegyek utcai Általános Iskola diákjai adták elő. A megemlékezés helyszíne egyébként nem véletlen lett a gazdagréti oktatási intézmény, hiszen ebben az évben ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját.

A műsor után, ahogy ez már hagyomány Újbudán, átadták a Pro Communitate Budapest XI. kerület, valamint a Pro Urbe Budapest XI. kerület kitüntetéseket. Idén Marosiné Rétfalvi Ágnes és Müller Rezső vehették át a Pro Communitate Budapest XI. kerület díjat. Marosiné Rétfalvi Ágnes 1994-ben kezdett el dolgozni az Önkormányzat Szociális Foglalkoztatójánál, mára több mint másfél millió négyzetméter parkfelület gondozása tartozik hozzá, emellett elesett, rászoruló munkanélküliekkel is foglalkozik. Müller Rezső, a Szülők Gazdagréti Egyesületének elnöke, valamint 2000 és 2003 között a Kerületi Közművelődési Tanács elnöki pozícióját is betöltötte.

A Pro Urbe Budapest XI. kerület kitüntetést Dr. Lipp László atya és Schmidt György kapta. Dr. Lipp László atya 1984 óta teljesít szolgálatot a kerületben. Nevéhez fűződik az első keresztény szellemiségű sportklub megalakítása, valamint a Gazdagréti Szent Angyalok Templom épületének létrehozása. A másik díjazott Schmidt György polgári védelmi alezredes, aki a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság XI, kerületi kirendeltségének vezetője. Ő hozta létre a Bükköny utcában található Katasztrófavédelmi szállót, emellett működteti a Védelmi Bizottságot és koordinálja a készültségi feladatokat.
Ezen megtisztelő címeket oklevél formájában és egy csokor virág kíséretében vehették át a kitüntetettek. Az erkölcsi elismerés mellett azért egy kisebb pénzösszeget is kaptak a díjazottak.

joshua - Újbuda TV (2006. 03. 20.)

LEGFRISSEBB
×

A második félidő a fejlesztéseké  

A gyermekek és az egészségügy állnak a ciklus fejlesztéseinek középpontjában, a parkolási és zöldítési intézkedésekkel pedig az élhetőséget javítaná Hintsch György alpolgármester.