Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 25. csütörtök, Kristóf, Jakab

Dávid Ibolya Újbudára látogatott

A pártelnök-asszony Szőke László képviselőjelölt meghívására érkezett a Fővárosi Művelődési Házba, ahol az MDF programját fejtette ki.

Dávid Ibolya arra figyelmeztetett, az ezévi költségvetést 1400 milliárd forintos hiánnyal tervezte a kormány, ez pedig nagy veszélyt jelent, hiszen az euro bevezetés feltétele a stabil, legfeljebb 3%-os hiánnyal számoló költségvetés.

Szőke László beszédében elmondta, a pártok, főként pedig a fővárosi vezetés körében ennek ellenére megalomán tervek születnek, például Molnár Gyula terve a Duna út megépítésére, ami egy kétszer két sávos, Duna alatt futó alagutat jelentene a Batthyány és a Boráros tér között. Az MDF tervei - a jelölt szerint - a realitás talaján maradnak. Szőke László beszédében kitért a párt programjának főbb pontjaira, így a közterületek rendbetételére, a hajléktalan-ügy megoldására, és olyan környezetvédelmi feladatokra, mint a levegő, valamint vizeink tisztaságának védelme, és a köztisztaság. Fontos célként említette még a közlekedés, és elsősorban az utak rendbetételét.

T. D. - ÚjbudaTv (2006. 03. 23.)