Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. péntek, Friderika

Csalók a kelenföldi lakótelepen

Lakossági bejelentés miatt tájékoztatást, figyelmeztetést ad ki az önkormányzat és a rendőrség, hogy elsősorban az idős emberek legyenek elővigyázatosak, ne engedjenek be idegeneket a lakásukba, akik nem tudják önmagukat megfelelően igazolni.

Lakossági bejelentés alapján az önkormányzat és a rendőrség információi szerint egy középkorú pár 2011. december 11-én a Kelenföldi lakótelepen idős emberek lakásába próbált bejutni, azzal az indokkal, hogy önkormányzati dolgozók és karácsony előtt az önkormányzat visszatéríti a nyugdíjasok közüzemi díjának egy részét. Amíg a bejelentő édesanyja a szerződéseket kereste, ellopták a pénztárcáját.

Az önkormányzat és a rendőrség a további esetek megelőzése érdekében kíván tájékoztatást-figyelmeztetést adni a lakosság felé.

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.