Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 1. csütörtök, Tünde

Bűnözőt fogtak a rendőrök gyerekei

Szüleik nyomdokába léphettek a kerületben szolgálatot teljesítő rendőrök csemetéi. Egy igazi bűntényt kellett felderíteniük december 5-én, vagyis elfogni Gengszter Gerzsont, aki elrabolta a Mikulás varázspálcáját. A rendőrgyerek pedig még szüleiknél is hatékonyabbnak bizonyultak, hiszen egy óra leforgása alatt elfogták a "bűnözőt" és így minden gyerekhez időben odaérhetett a Télapó.

A Hahota Gyerekszínház előadásával vette kezdetét a XI. kerületi rendőrkapitányságon a Mikulás ünnepség, ahol összesen 111 gyereket ajándékozott meg a Télapó. Az épületbe tóduló gyerekek és szüleik hamar megtöltötték a nagytermet, vidám hangulatot teremtve a kapitányságon. A szervezők a Mikulás megérkezése előtt zenés programmal szórakoztatták a kicsiket, akik elsajátíthatták a mézeskalács és a karácsonyi díszek készítésének fortélyait.

A rendőrkapitány az ünnepségen elmondta, fontosnak tartja, hogy állománya jól érezze magát munkahelyén és a családtagok is lássák, hol dolgozik a hozzátartozójuk. Dr. Balázs Norbert külön hangsúlyozta a támogatók szerepét, hisz - mint mondja - önerőből nehéz lett volna ennyi gyönyörű ajándékot elővarázsolni a Mikulás puttonyából.

Az eseményt a hatalmas Télapó torta felvágásával zárták.

Gigi - Újbuda TV (2008. 12. 09.)