Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. szerda, Vencel

Bűnmegelőzési előadás

2008. augusztus 04.-én, a Közterület Felügyelet Fraknó utcai épületében a kerületi Rendőrkapitányság vezetője, dr. Balázs Norbert, a Közbiztonsági táborban résztvevő gyermekek részére bűnmegelőzési előadást tartott.

Az előadáson nemcsak gyerekek vettek rész. Ellátogatott rá többek között Fodor Vince alpolgármester, dr. Filipsz Andrea jegyző, Kissné Tóth Katalin a kerületi Családsegítő Szolgálat vezetője több kollégájával, Takaró Gergely a kerület Közbiztonsági Kht. vezetője, valamint az Önkormányzat több munkatársa. Az előadás során megelőzési témájú filmek vetítésekre került sor.

Az előadás kitért a gyermekek felelősségére a vagyonvédelem területén pl.: ajtózárak bezárása, zseblopások, iskolai lopások megelőzése.

A tájékoztató során a gyermekekkel ismertetésre került, hogy milyen esetekben, hogyan kérhetnek segítséget - pl.: magatehetlen, sérült emberek részére segítségkérés.

Kiemeltük a közös felelősséget a közlekedésbiztonság területén, megfelelően hangsúlyozva az ittas vezetés veszélyeit - az utasokra is.

A mai alkalom egy első lépése a kerületben, a szeptember végén elkezdődő bűn és balesetmegelőzési előadássorozatnak, melynek keretein belül a kerület minden oktatási intézmény tanulóinak, pedagógusainak lehetőséget szeretnénk adni, hogy azokon részt vegyenek.

Ennek keretén belül előadásokra és technikai bemutatókra kerülne sor.

Továbbá tervezzük egy bűnmegelőzési kiállítás létrehozását a kerületi szakemberek - pedagógusok, gyermekvédelmi szakemberek, rendőrök - bevonásával.

A megelőzési programunk harmadik lépcsője lenne egy, a pedagógusok részére kidolgozandó tájékoztató, amely írott, nyomdai anyagként kerülne a kezükbe, valamint az oktatási intézményekben a részükre személyes tájékoztatók megtartására kerülne sor, igény szerint.

dr. Balázs Norbert - kapitányságvezető, Újbuda (2008. 08. 06.)

 

LEGFRISSEBB
×

A második félidő a fejlesztéseké  

A gyermekek és az egészségügy állnak a ciklus fejlesztéseinek középpontjában, a parkolási és zöldítési intézkedésekkel pedig az élhetőséget javítaná Hintsch György alpolgármester.