Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. péntek, Friderika

Bartók Béla emlékverseny Őrmezőn

Az Őrmezei Általános Iskolában tartották meg március 30-án a Bartók Béla emlékversenyt, az idei Bartók év keretében.

A versenyre a kerület számos iskolájából érkeztek gyerekek, akiknek elméleti és gyakorlati feladatokat kellett megoldaniuk. Az elméleti részben tételeket húztak, melyekben Bartók életét elemző, munkásságát bemutató előadásokat kellett tartaniuk. A gyakorlati részben pedig ének- és hangszeres tudásukat kellett bizonyítaniuk. A versenyzők ezen kívül tablókat készítettek, melyek bemutatják a művész munkásságát, életét.

A rendezvényt Bács Márton alpolgármester nyitotta meg, aki beszédében elmondta, hogy a zenében az a csodálatos, hogy ez egy olyan egyetemes nyelv, amit mindenki beszél; mind a laikusok, mind a zeneértők. A verseny keretében zenei előadásokra is sor került. Volt aki énekelt, de volt olyan is, aki egy különleges ütős hangszeren, a vidrafonon játszott.

Z. A. - Újbuda WEB (2006. 04. 03.)

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.