Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 1. csütörtök, Tünde

Babaliget a Tranzit mögött

Gyerekek és politikusok együtt lapátoltak.

A Kerület Napja alkalmából  harminc "Újbuda Baba" látogatott ki a Tranzit Café mögötti parkba, hogy szüleik segítségével elültessék saját fájukat. Az önkormányzati kezdeményezés célja, hogy a Babaligetben minden november 11-én született kerületi gyermeknek saját fája legyen.


A Kerület Napjának hűvös reggelén harminc óvodáskorú gyerek és szüleik gyülekeztek a frissen felújított Bukarest utcai parkban, ahol egy vidám ünnepség alkalmával a kicsik elültethették a saját fájukat. 

Veresné Krajcár Izabella alpolgármester már régóta fontolgatta egy baba-liget létrehozását, most arról beszélt, hogy mindig különös öröm, ha egy álom valóra válik, így az idei kerület napja különösen emlékezetes lesz számára. Molnár Gyula polgármester elmondta, az eredeti tervek szerint minden egyes kerületi újszülöttnek fát ültettek volna a kerület határában, de különböző akadályok miatt módosítottak az eredeti elképzelésen. Így minden november 11-én született babának közösen saját fát ültetünk. Később, reményeink szerint majd visszalátogatnak ide a felnőtté érett Újbuda babák - tette hozzá a polgármester.

T. D. - ÚjbudaTV (2008. 11. 17.)