Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 23. vasárnap, Zoltán

Az üzemeltető lebontotta a Rio-t

Az önkormányzati határozatnak eleget téve a Café del Rió üzemeltetője, és nem az önkormányzat bontotta el a Petőfi híd lábánál lévő szórakozóhelyet - mondta Milassin Levente, az újbudai önkormányzat sajtófőnöke.

A sajtófőnök hangsúlyozta, a terület közterület-foglalási engedélye már október végén lejárt, és az eredeti állapotokat hétfőig kellett visszaállítani. A Café del Riót üzemeltető Dream Work Kft. idén április 14-én nyújtott be írásbeli kérelmet közterület-használati engedélyének megújítására, de az újbudai önkormányzat szeptember közepén úgy döntött, azt nem hosszabbítja meg, így a Petőfi híd budai hídfőjénél működő szórakozóhelyet, a Zöld Pardon nevű hasonló szórakozóhelyhez hasonlóan, bezáratja.

A testületi döntés értelmében mind a két szórakozóhely október 31-ig tarthatott nyitva, és november elsejéig kellett volna elhagyniuk a közterületet, úgy, hogy az eredeti állapot helyreállítják, azaz a meglévő felépítményeket lebontják és elszállítják, és vállalják a parkosítás költségeit. Milassin Levente azt mondta, a Zöld Pardon "példaértékűen járt el" az önkormányzati rendelkezés végrehajtásakor, vagyis időben és a határozatnak megfelelően elbontották a felépítményeket, és elhagyták a területet.

A Rió üzemeltetője a közterület-foglalási engedély újbóli meghosszabbítását kérte, de azt a kerület polgármestere azt elutasította, ezért a cég megkezdte a felépítmények bontását, és azzal hamarosan végeznek is. Milassin Levente hangsúlyozta, az egy hónapos önkényes közterület-foglalásért a kerület jegyzője bírságot szab ki a cég ellen, és a pénzt behajtják a tavalyi évre vonatkozó 22 millió forintos bérletidíj-követeléssel együtt.