Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 4. szombat, Ráhel, Csenge

Az újbudaiak is használhatják a nagytétényi hulladékudvart

Átadták a több mint 80 millió forintból kialakított, legkorszerűbb, komplex szolgáltatásokat nyújtó hulladékudvart Nagytétényben. A minden uniós előírásnak megfelelő telepen minden típusú hulladékot le lehet adni – a festékanyagok kivételével.

Szabolcs Attila Nagytétény polgármestere hangsúlyozta: - a lakosság eddig gyakran nem tudott mit kezdeni a lakásfelújításkor keletkező sittel, így a törmeléket többnyire a külső területeken, erdős részeken rakták le. Az illegális lerakóhelyek felszámolására a kerület évente több mint 20 millió forintot költ – fűzte hozzá. A polgármester arról is beszámolt, hogy a kerületben élők évente négyszer ingyen vihetnek a telepre olyan hulladékot, amelynek leadásáért egyébként fizetniük kellene. Évente háromszor lomokat, egy további esetben pedig legfeljebb öt autógumit adhatnak le térítésmentesen.

Németh Zoltán országgyűlési képviselő az illegális hulladéklerakás elleni küzdelem kiemelt állomásának nevezte az udvar átadását, véleménye szerint az egész dél-budai régió szempontjából fontos a beruházás. A képviselő kiemelte, hogy az udvar munkahelyeket is teremtett a kerületben. A nagytétényi hulladékudvar lehetőséget kínál arra, hogy környezettudatosan válhassunk meg a háztartásunkban keletkező csomagolási, illetve veszélyes hulladékoktól. A szilárd burkolattal ellátott felületen felállított, zárt tárolók úgy vannak kialakítva, hogy azokat gépjárművel jól meg lehet közelíteni.

A hulladékot a látogató maga helyezi a konténerekbe, az udvarkezelők ebben szükség esetén segítenek. Az elhelyezett anyagokat az udvarban átmenetileg tárolják, majd az előírásoknak megfelelően újrahasznosításra, feldolgozásra, illetve a veszélyes anyagok egy részét ártalmatlanító helyre szállítják. A nagytétényi hulladéklerakót a XI. kerületiek is használhatják.

Helyszín: 1225 Budapest, Nagytétényi út 341-343.

Nyitva tartás: hétfőtől szombatig: 8-tól 20 óráig, vasárnap zárva.

Az ügyfélszolgálat elérhetősége (Kék szám): +36 40 353-353, +36 40 FKF-FKF