Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 17. csütörtök, Hedvig

Az ovisok köszöntötték a nagymamákat

Már harmadik éve tartanak Anyák napi ünnepséget a Gazdagréti Közösségi Házban a nyugdíjasoknak. Ezúttal a Szivárvány Óvoda "Aranykapus" óvodásai készültek műsorral a kerület időseinek.

A Gazdagréti Közösségi Házban már több éve működik a Rét Nyugdíjas Klub. A nagyobb ünnepek alkalmával színes programokkal kedveskedik az intézmény Újbuda nyugdíjasainak. Május 8-án Anyák napja alkalmából műsort szerveztek a nyugdíjas klub tagjainak, ahol a Szivárvány Óvoda "Aranykapus" óvodásai adtak műsort, valamint a klub egyik idős tagja - aki még ma is aktív pedagógus - tartott előadást. A rendezvény után a nyugdíjas klub tagjai által sütött finomságok várták a résztvevőket. Balázs Gyula alpolgármester és Messel Gáspár önkormányzati képviselő is ellátogatott az ünnepségre. Balázs Gyula fontosnak tartja ezeket a megemlékezéseket. Jó együtt látni három generációt: a gyerekeket, az anyákat és a nagymamákat. Mint politikus, kötelességének tartja azt is, hogy ellátogasson ilyen rendezvényekre, mert megismerheti a közösségi házat, amely összetartja az embereket, és találkozhat a kerület lakosaival is, akiknek beleláthat az életükbe, problémáikba, s ezáltal tudja a munkáját minél hatékonyabban végezni a lakosok szolgálatában. Valentin Ferencné, a klub vezetője a közösség életéről beszélt. Elmondta, hogy a kerületben, de a gazdagréti lakótelepen is sok az idős, egyedülálló ember, akiknek nagy öröm, hogy sorstársaikkal együtt beszélgethetnek közös örömeikről és bánataikról. Mindannyiunknak jó érzés, hogy egyre többen érzik, hogy milyen nagy szükség van a közösségi életre, az emberi kapcsolatokra, az élő beszédre.

LEGFRISSEBB
×

Az Újbudai robotok menetelése III. rész  

Három részes sorozatunk utolsó részében folytatjuk az újbudai robotprogramozó csapatok bemutatását. Előzetesként csak annyit, hogy most kiderül az, hogy nem csak a fiúk tudnak labdába rúgni ebben a “sportban”. Sőt. A riportokat Both Samu, 12 éves diák készítette.