Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 22. szerda, Móric

Az etika és a média a kampányban

A választási kampány érezhetően megkezdődött, s ilyenkor még jobban felértékelődik a média szerepe, hiszen sok múlik az újságírói függetlenségen, pártatlanságon, szakmai hozzáértésen.

Molnár Gyula polgármester kérésére január 26-án ültek össze a kerületben induló pártok vezetői, hogy megállapodjanak a választási kampány szabályairól. A politikusok két kérdésben foglaltak állást. Elfogadták, hogy az Önkormányzat tulajdonában lévő médiumokban egyenlő arányban jelenhetnek meg. Valamint megállapodtak az etikai kódex elvéről és szövegezéséről. Az etikai kódexben a 2002-ben leírtakhoz képest csak kisebb változtatásokat hajtottak végre.

Megegyeztek abban is, hogy a kerületünkben működő iskolákban nem rendeznek politikai eseményeket, kizárólag olyan térségekben, ahol nincsenek Közösségi Házak. Ez elsősorban a Gellérthegy és a Sashegy körzetére vonatkozik.

A megállapodást hétfőn írják alá a politikusok és az eseményen szintén jelenlévő médiumok vezetői (Újbuda Újság, az Újbuda TV, az Újbuda WEB, valamint a Budaplakát).

K.A.H.-Újbuda TV (2006. 01. 27.)

Címkék: 
LEGFRISSEBB
×

Közösségi tervezés Újbudán - Gellérthegy  

A szaktervezők elkészítették a forgalomtechnikai terveket Sasad-Sashegy, Kelenföld, Kelenvölgy-Péterhegy, Albertfalva, Gellérthegy városrészekre. Ezúttal a Gellérthegy felülvizsgálatához kérik a lakosság észrevételeit és javaslatait.