Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 22. szombat, Vince, Artúr

Az A38 hajó harcban a világ legjobb bárja címért

A budapesti A38 hajó egy rotterdami klubbal van szoros versenyben azon az internetes szavazáson, amelyet a világ legjobb bárjai között tartanak.

Novemberben indult és február 21-ig tart az egyik rangos útikönyvkiadó, a Lonely Planet közönségszavazása 100 great bars of the world címmel.

A versenyben számos klub és bár vesz részt, jelenleg az A38 budapesti kulturális központ és szórakozóhely 135 szavazat előnnyel vezet a rotterdami De Witte Aap előtt. A harmadik helyen a szintén budapesti Szimpla Kert áll - tájékoztatta az A38 az MTI-t.

A Lonely Planet 1973-ban indult, amikor a brit születésű, Ausztráliában élő Tony Wheeler megírta első útikönyvét. Az elsősorban hátizsákos turistáknak szánt bédekker-sorozatban alapos, átfogó, bennfentes és naprakész információk szerepelnek, a kiadványt könnyű kezelni.

Mint a közleményben szerepel, a kiadóvállalat a 2000-es évek elejére a legnagyobb útikönyvkiadóvá nőtt, és 2011-ben a BBC kizárólagos tulajdonába került.

A 100 great bars of the world című versenyt évek óta megrendezi a Lonely Planet (http://www.lonelyplanet.com/competitions/singha-100greatbars2011/bar-list). A mostani vetélkedésbe húsz ország összesen száz bárját, klubját, kocsmáját válogatták be a szerkesztők.

Az újbudai Duna-parton horgonyzó A38-ot egy egykori ukrán uszály teljes átalakításával hozták létre. 2003. április 30-án Maceo Parker koncertjével avatták fel, azóta Budapest egyik kedvelt és nemzetközileg is ismert szórakozóhelyévé vált: zenei koncertek és fesztiválok helyszíne, bárral és étteremmel rendelkezik, 2010 óta önálló kiállítóteret is működtet.

LEGFRISSEBB
×

Elszabadult beruházások  

VABA lakópark a Bikás park mellett

Újbuda Önkormányzata szigorú feltételekhez köti, mi és hogyan épülhet a kelenföldi városközpont meglévő épülete helyére, mégis politikai jellegű hangulatkeltés folyik a beruházás ellen. A tiltakozók eközben szó nélkül hagyják azokat a jelentős építkezéseket, amelyeknél a kormány felmentést adott az építési szabályzat alól, és elvette a lehetőséget az önkormányzattól, hogy a helyiek érdekeit képviselje.