Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 21. szombat, Máté, Mirella

Átszervezik a kerület közlekedését

A 4-es metró elindulásával átalakul a Móricz Zsigmond körtér és a centrum közlekedése - derült ki a kerületi főépítész által összehívott szakmai egyeztető fórumon.

A BKK Újbuda városközpontjáról készített közlekedésfejlesztési koncepcióját mutatta be a találkozón, melynek minden eleme a közúthálózat tehermentesítését és az átmenő forgalom csökkentését szolgálja. A Levegő Munkacsoport, a Civil Fórum, a Szentimrevárosi Egyesület és más civil szervezetek, önkormányzati képviselők részvételével zajlott le a Polgármesteri Hivatalban a városközpont közlekedési koncepciójának ismertetése. Takács Viktor főépítést elmondta, a körtéri metróépítés közben szükségessé váló felszíni átszervezések egyértelművé tették, hogy a megváltozott körülményeknek megfelelően át kell alakítani a körtér és több csomópont közlekedési rendjét. Az önkormányzat kérésére a Budapesti Közlekedési Központ vállalta fel, hogy egy közlekedéstervező cég bevonásával stratégiát dolgoz ki a szükséges változtatásokhoz. A közlekedési központ koncepciója elsősorban a közúthálózat túlterhelésének megszüntetésére, és az agglomerációból érkező forgalom elvezetésére, kínál megoldásokat, melyek között P+R parkolók és villamosfejlesztés szerepel. Az egyik legszembetűnőbb változtatás a Bartók Béla út 2x1 sávosra szűkítése lehet, de az egyeztetés jelenlegi fázisában a lakosság is beleszólhat a koncepció alakulásába.

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.