Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 23. vasárnap, Zoltán

A testület bérbeadási döntése ésszerűtlen volt

A Farkasréti Általános Iskola tájáról a vidám gyerekzsivaj mellett mostanában panaszos hangokat is hallani. Király Nóra, önkormányzati képviselőt kérdeztük az intézmény bérbeadása elleni tiltakozásról.

Ésszerűtlen a képviselő-testület többségének tavaly decemberi döntése. A kerületi vezetés a mai napig nem tárt a közvélemény elé olyan indokot, amely versenyképes lenne a tényekkel. Ez az iskola évről évre túljelentkezéssel számolhat. Amíg Gazdagréten két, egymáshoz közeli általános iskola működik, addig a közelmúltbeli jelentős önkormányzati befektetéssel fejlesztett Farkasréti egyedül szolgálja a környékbeli gyerekeket. A bérbeadás körülményei is figyelemre méltóak. Pályázat nélkül, egyetlen alapítvány lett a befutó, és a fizetendő bérleti díj nem arányos az ingatlan értékével. Ezek után csak egyetlen valós indokot látok: a polgármester úr a kormány azon országos elvét követi, hogy mindent pénzzé kell tenni. A tandíjfizetési kötelezettség miatt sokan lesznek kénytelenek más iskolát választani, és ez a Farkasréti kapacitáshiányához és minőségromlásához vezethet. Ilyen körülmények között érthető a bérbeadás elleni páratlan összefogás, amelyhez természetesen én is csatlakoztam. Hozzáteszem, beszélgettem az iskolához kötődő, kormánypárti érzelmű ismerőseimmel, akik szintén nemtetszésüket fejezték ki. Jó lenne, ha nem ez lenne a kerületi átgondolatlan fejlesztések idei első iskolapéldája.

- Milyen egyéb eseményeket követ kiemelt figyelemmel a választókerületében?

Tavaly elkezdődött a Sasad Liget Lakópark kivitelezése, amely a választási programom több célkitűzését érzékenyen érinti, a szomszédos lakók jogos igényeivel együtt. Már az építkezés első üteme előtt törekedtem megnyugtató illetékes válaszokat kapni olyan problémákra, mint a környékbeli ingatlanok értékcsökkenése, a környezetszennyezés, a forgalmi káosz, és a csapadékvíz-elvezetés. Ne csak látványos, hanem a természeti és az épített környezetét tekintve is élhető lakópark létesüljön! Az ellenzéki lehetőségeimhez mérten mindent megteszek azért, hogy a következő ütemekben ezeket a gondokat számításba vegyék és orvosolják. Ígérettel bírok arról, hogy bizonyos utcák csapadékvíz- elvezetése és felújítása bekerül a 2008. évi költségvetésbe. Egyeztetni fogok arról, hogy folyamatos és intenzívebb legyen a polgárőri jelenlét a körzetemben. A múlt év tavaszán megindított hulladékmentesítési felhívásom folytatásával a hétköznapi életminőség-javítás mellett a tervezések és a kivitelezések környezetvédelmi szemléletének erősítése is a szándékom.

Szamos Márton, Újbuda ÚJSÁG (2008. 01. 23.)

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Demonstráció a Farkasréti Iskoláért (2008. 01. 03.)