Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 1. csütörtök, Tünde

A rendőrkapitány jelenti (2009. június 7.)

Újbuda rendőrkapitányának tájékoztatása szerint halált okozó testi sértést követett el egy férfi a Fehérvári úton, akit háromnegyed órán belül sikerült elfogni. A rendőrkapitány tájékoztatóját az alábbiakban olvashatják.


Tisztelt Olvasók!

2009. június 07.-én, 16.30. óra körüli időben kapitányságunk ügyeletére bejelentés érkezett arról, hogy a XI. kerület Fehérvári út 48. szám előtt egy férfi minden ok nélkül bántalmazott kettő, az utcán tartózkodó férfit. Kollégáim helyszínre érkezésekor a mentők a helyszínen voltak, ahol az egyik megtámadott személyt újra kellett éleszteni, majd az elsődleges orvosi ellátást követően azonnal korházba szállították. A sértett a kórházba szállítást követően elhalálozott.

A helyszínen lefolytatott adatgyűjtés során megállapították az elkövető személyleírását és megkezdték a forró nyomon üldözést. Ennek eredményeként kollégáim megállapították, hogy a gyanúsított melyik lakóházba ment be, melyet perceken belül körülzártak, ezzel a további menekülést lehetetlenné tették. A lakóházban megállapították, hogy melyik lakásban tartózkodik a gyanúsított, akit ott a kapitányságra érkezett bejelentéstől számított 45 percen belül elfogtak, majd kapitányságunkra előállítottak.

A gyors intézkedést az tette lehetővé, hogy jelentős segítséget kaptunk az esemény szemtanúitól, valamint az, hogy az egyenruhás kollégáim jól ismerték a környék lakóházait. A gyanúsított előállítása során elismerte, hogy egy korábbi kocsmai nézeteltérés miatt támadta meg a két hajléktalan férfit, de a szándéka nem az életük kioltására irányult. A 37 éves T.Z. budapesti lakossal szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya folytatja le a büntetőeljárást.