Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 16. szombat, Gusztáv

A legjobb tűzoltós fotók 2008-ban

15 ezer kép közül internetes szavazással dőlt el a 2008-as év legjobb tűzoltós fotója a Lánglovagok.hu tűzoltóportálon. A díjazottak között egy újbudai fotós, Kis-Guczi Péter fényképe is szerepelt.

Az első helyezést Lakatos Péter alkotása érte el azzal a felvételével, amelyen a X. kerületben kigyulladt textilüzemben felcsapott lángok megfékezésével küzdenek a tűzoltók.

A második Solymos Gabriella, a Solymári Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület tagjának fényképe a pilisborosjenői bálatűzről, míg a harmadik Kis-Guczi Péter fotója arról, ahogy a XI. kerületben egy közlekedési balesetnél szabadítanak ki az autóból egy sérültet.

A Lánglovagok Egyesület különdíjat ajánlott fel Végh Győzőnek a Nagykónyi-Medgyespuszta határában történt gabonatáblatűzről.

A nyertes felvételek számos más fotóval együtt tavasszal a Lánglovagok Egyesület budapesti, egy bevásárlóközpontban rendezendő tűz- és balesetmegelőzési fotókiállításán is megtekinthetőek lesznek.

LEGFRISSEBB
×

Újabb térfigyelő kamerák Újbudán  

2020. november közepén 3 új, napelemes kamerarendszert szerzett be Újbuda, amit mobil kameraként, több helyszínen is lehet alkalmazni térfigyelő eszközként. Ha egy helyszínen elérte a célját, tovább lehet vinni és máshol felszerelni, hisz semmilyen külső áramforrást nem igényel, valamint a beépített LTE modem révén folyamatosan kommunikálni tud a központtal, ahova közvetíti az élőképet.