Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 30. kedd, András, Andor

A közös bölcső

Már annak is több mint 70 esztendeje, hogy a csendes kelenföldi utcába, amelyet egykor Albert utcának hívtak fiatal pár költözött. Trencsényi-Waldapfel Imre és felesége Petrolay Margit, akik a magyar kultúrtörténet számára alkottak maradandót.

Trencsényi-Waldapfel az ókori irodalom és az antik dráma kutatásában és népszerűsítésében jeleskedett, míg neje érdeklődése elsősorban a mesék világára koncentrálódott. Ezekben a mesékben a folklorisztikus hagyományok, a modern világ és a modern gyermeklélek ismeretének ötvözete jelent meg.

A házaspár idén ünnepelné születésének századik évfordulóját. Erre emlékezetek az Újbudai Pedagógiai Intézetben Közös bölcső címmel, ahol a közös munkájuk gyűjteményéből és a családi fényképekből nyílt kiállítás.

Gigi - Újbuda TV (2008. 04. 21.)

 

 

LEGFRISSEBB
×

Elszabadult beruházások  

VABA lakópark a Bikás park mellett

Újbuda Önkormányzata szigorú feltételekhez köti, mi és hogyan épülhet a kelenföldi városközpont meglévő épülete helyére, mégis politikai jellegű hangulatkeltés folyik a beruházás ellen. A tiltakozók eközben szó nélkül hagyják azokat a jelentős építkezéseket, amelyeknél a kormány felmentést adott az építési szabályzat alól, és elvette a lehetőséget az önkormányzattól, hogy a helyiek érdekeit képviselje.