Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 2. csütörtök, Ottó

A Fidesz megállapodott a Bikás Park Egyesülettel

A két fél a park védelmének alapvető pontjait fogalmazta meg azzal a legfőbb céllal, hogy visszaadják a szabadidős parkot a kelenföldieknek.

A Fidesz kerületi irodájában Jankó István, A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség kerületi szervezetének elnöke, Kristóf József képviselőjelölt, valamint Balás-Piri László, a Szövetség önkormányzati frakciójának vezetője találkozott, hogy megállapodást írjon alá a Bikás Park Egyesület elnökével, Klacskó Gézával. A megállapodás apropóját az adta, hogy a résztvevő felek úgy érezték, a park sorsa nem jó úton halad a szabadidőközpont nemrég elkezdett építkezésével, ami az aláíró felek szerint a hosszú távú bérleti szerződéssel bujtatott privatizációt von maga után.

Kristóf József képviselőjelölt elmondta, fontosnak tartja, hogy a civil szervezetek - köztük a Bikás Park Egyesület - fokozottabb szerepet kapjanak a helyi közéletben. A lakók érdekében pedig vissza kell állítani a park eredeti használati állapotát, hogy a helyiek ingyenesen vehessék igénybe a terület egészét, ezzel egyben megelőzve a zöld területek kiirtását. Kiemelte, hogy növelni kellene a testületi ülések civil lakosság felé irányuló nyilvánosságát, hogy képet kapjanak a célok megvalósulásának, vagy meghiúsulásának folyamatáról. A lakók tájékozódását pedig az önkormányzat folyamatosan frissülő honlapja segítené.

Balás-Piri László hozzátette, a megállapodásban nincs olyan kitétel, ami párthoz kötődne, ez az irat a józan észre próbál építeni, ezért a dokumentumban foglaltakat bármelyik párt magáévá tehetné.

T. D. ÚjbudaTv (2006. 02. 23.)

LEGFRISSEBB
×

„A Magyar nyelvért” emlékdíj

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 2013. óta „A Magyar nyelvért” emlékdíjjal jutalmazza azokat a határon túli testvérvárosaiban tanuló általános iskolás, végzős diákokat, akik a magyar nyelv tanulása és művelése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, valamint középiskolában folytatják tanulmányaikat.